Kegyeleti termékek kis- és nagykereskedése
×
 x 

A kosár üres
Kosár - A kosár üres

Akciós termékeink

Egyedi bio urnák készítése

Küldje el emailben a megjeleníteni kívánt fotót!

Hasznos tudnivalók

Hasznos tudnivalók - weburna.hu - Minden ami urna, Weburna!

Fontos tudnivalók

A tisztességes és méltó temetés, valamint a nyughelye előtt a tiszteletadás joga mindenkit megillet. Ez teljesen független attól, hogy az illető kriptába, vagy urna falba lesz végső nyugalomra helyezve.
A végső nyughely megválasztásában és a temetés lebonyolításában az abban közreműködők és az eltemettetők, az elhunyt életében tett rendelkezésre figyelemmel kötelesek együttműködni. Az elhunyt életében tett rendelkezések hiányában az eltemetés módját és helyét az határozza meg, aki a temetésről gondoskodik, vagy arra köteles lenne. Ma már nem vitás, hogy egy urna általi temetés anyagi szempontból nem annyira megviselő, mint egy koporsós szertartás. Ha a gyászoló családnak csak behatárolt anyagi keret áll a rendelkezésre, és az urna, mint lehetőség felvetődik, abban az esetben is lehet rendkívül meghitt búcsúztatást komponálni. A mai anyagokkal kivitelezhető a személyre szabott, és mindenki igényét kielégítő, alkalomhoz illő megjelenés, tehát nem csak az urna kinézete a fontos!

A hamvasztás megtörténte után a hamvakat a keletkezett hamu űrtartalmának megfelelő, de legalább 3l űrtartalmú urnába kell elhelyezni, és az urnát le kell zárni. A hamvak elhelyezése előtt az urna belsejébe maradandó módon be kell ütni, vagy az urna fedelének belső oldalára címkét kell elhelyezni, amely tartalmazza a hamvasztóüzem székhelye szerinti település nevét, az elhalt nevét, a nyilvántartás sorszámát és az elhamvasztás időpontját.

A hamvakról

A hamvakat a szolgáltató kiadhatja: az így kiadott urnát ingatlanon el lehet helyezni (a tulajdonos hozzájárulásával), szétszórni temetőben, vagy folyóba. A hamvak légijárműről történő szétszórásához a illetékes légiközlekedési hatóságnak hozzá kell járulnia.
Temetési helyen eltemetni: sírba, sírboltba (kripta), urnafülkébe (kolumbárium), urnasírhelybe
 
FONTOS: A hamvakat a temetés megrendelésekor kérheti kerek-, szögletes belső urnába, valamint szórózacskóba. Ezek mérete Magyarországon szabvány méretű, tehát minden temetkezésnél, krematóriumnál ugyanakkora. Ehhez a belső urnához kell választani díszurnát.
Amennyiben urnafülkébe történik a hamvak temetése, úgy előzetesen tájékozódjon, hogy mennyi férőhelyes a fülke, mennyien vannak oda már elhelyezve, illetve annak méreteiről (magasság, szélesség, hossz), megelőzvén azon kellemetlenséget, hogy az esetleges urna ne férjen be. Fontos tudni, hogy egyes típusú fülkék méretei eltérőek (még temetőn belül is), ezért A hozzátartozóknak e temetés mód esetén a szögletes, díszített urnát szoktuk javasolni. 
A hamvak sírhelybe történő temetése esetén bármely formájú urna, illetve urnakoporsó javasolható. Itt hangsúlyozni kell, hogy a porcelán, illetve a kerámiából készült és díszített urna minősége hamarabb romlik. Tehát ideje korán megrepedhet, és széttörhet. Ez természetesen függ a sírhely kialakításától (fedlapos-e), illetve az időjárástól. A legidőállóbb urna gránitból, illetve a márványból készül.

 

A Weburna oldalán többek között a következő típusú termékek forgalmazásával foglalkozunk: urna, díszurna, urnakoporsó, urnaterítő, urnafüzér, gyászzsebkendő, gyászzászló, gyászszalag, gyertya. Amennyiben a megrendeli kívánt termék nem szerepel a Weburna kínálatában, kérjük, keressen bennünket! Ügyfélszolgálat menüpontunk alatt találhatók elérhetőségeink. Készséggel állunk rendelkezésére!
 
 
 
 
 
 
 

Vásárlói tájékoztató

Termék megnevezése: vízben oldódó műanyag zsák

Forgalmazza: Szöghy Kft. 6722 Szeged, Török utca 11/b

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Származási hely: Kínai Népköztársaság

Összetétel: polyvinyl alkohol és szintetikus poliner (ch2ch/oh)/n

Száraz, hűvös helyen tartandó. Méret:30*35 cm. Teljes feloldódás/20C vízben/ kevesebb mint  2 perc

 

 

Vásárlói tájékoztató

Termék megnevezése: vízben oldódó papír urna

Forgalmazza: Szöghy Kft. 6722 Szeged, Török utca 11/b

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Származási hely: EU

Száraz, hűvös helyen tartandó. Méret:65*35 cm. Teljes feloldódás/20C vízben/ kevesebb mint  2 perc

 
 
 
 
 Igazolások, engedélyek lekérése: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.